Dan Općine Topusko 2016. godine

Dan Opcine Topusko 2016

Dan Općine Topusko i blagdan Sv.Vida obilježavao se je 18. i 19.06.2016.

Za Dan Općine Topusko i blagdan Svetog Vida održano je više manifestacija kroz dva dana – u subotu 18. i nedjelju 19. lipnja 2016. godine.

U subotu su održana dva tradicionalna događaja – izložba likovne kolonije u prostorijama Crvenog križa Topusko i turnir u ribolovu na kojem je sudjelovalo 6 ekipa, a ribolovilo se je na jezeru u Topuskom.

U nedjelju u jutarnjim satima predstavnici općine i braniteljskih udruga položili su vijenac i zapalili svijeće kod spomenika braniteljima u parku Opatovina kod zgrade općine.

U župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Topuskom od 10.30 sati služena je sveta misa kojoj su između ostalih nazočili načelnik općine Topusko Vlado Muža i župan Sisačko-moslavački Ivo Žinić. Nakon mise u prostoru crkve nastupio je gudački kvartet Cadenza iz Zagreba.

Svečana sjednica Općinskog vijeća.

Svečana sjednica općinskog vijeća Topusko povodom Dana općine i blagdana Svetog Vida održana je u hotelu Petrova gora lječilišta Topusko.

Na početku svečane sjednice hrvatsku himnu otpjevala je umjetnica iz Gline, članica kazališta komedija iz zagreba Larisa Marak.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik vijeća Dragan Čučković, te tom prilikom pozdravio sve vijećnike, goste i slavljenike koji će primiti priznanja općine.

Na sjednici općine gosti su bili predstavnici Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije, susjednih općina Bosne i Hercegovine, župan Sisačko-moslavački, predstavnici udruga i organizacija s područja općine Topusko, predstavnici vjerskih zajednica – Župnog ureda Topusko, Parohijskog ureda Topusko i Mešihata Islamske zajednice, gospodarstvenici i obrtnici s područja Sisačko- moslavačke županije, predstavnici prosvjete, kulture, zdravstva, sporta, turizma i političkih organizacija.

PHOTO ALBUM DAN OPĆINE TOPUSKO 2016 ¬

Na sjednici su dodijeljena javna priznanja i nagrade u vidu svečanih povelja i zahvalnica. Svečane zahvalnice dobili su;
- MARIJA STRMEČKI (umirovljena učiteljica razredne nastave) - predlagatelj OŠ Vladimir Nazor Topusko
- NOVAK TEPŠIĆ (učenik Osnovne škole Vladimir Nazor Topusko), - predlagatelj OŠ Vladimir Nazor Topusko
- IVANKA ZIMONJA (dugogodišnja djelatnica Lječilišta Topusko), predlagatelj Lječilište Topusko
- MEDVED IVAN (Demo) - predlagatelj Hrvatska seljačka stranka općinska organizacija Topusko
- ZLATKO KAPAC - predlagatelj UDRUGA TOPNET TOPUSKO
Svečane povelje dobili su:
- DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO TOPUSKO - predlagatelj Vatrogasna zajednica Sisačko-moslavačke županije
- UDRUGA HRVATSKIH VOJNIH INVALIDA DOMOVINSKOG RATA - predlagatelj Vijeće mjesnog odbora Topusko.

Osim himne na početku kroz svečanu sjednicu na oduševljenje prisutnih, u još nekoliko navrata nastupila je Larisa Marak profesorica solo pjevanja i članica Kazališta Komedija sa svojim zvonkim glasom, uz klavirsku pratnju profesorice čembala u Baletnoj školi u Zagrebu Martine Kralj.

Smotra folklora

U večernjim satima u punoj dvorani Top Termi Topusko održana je tradicionalna smotra folklora za Dan Općine, uz sudjelovanje 6 Kulturno-umjetničkih društava; - Domaćina HAKUD-a Topusko i KUD-a Seljačka sloga gređani, te gostujućih kudova-a Martinčani Martinska ves, Sunjanka Sunja, Kupinečki kraljevec i Magdalena Donja kupčina.

VIDEO