Uređenje Topuskog

Dana 07.05.2014. u vremenu od 09.00 do 13.00 sati u Topuskom je održana akcija uređenja mjesta povodom Dana planeta Zemlja.

Na području Općine Topuskom tradicionalno se obilježava ovaj dan uređenjem i čišćenjem u kojem sudjeluju mnoge udruge i institucije. Akcija je bila zakazana za 25.04., ali je odgođena zbog lošeg vremena.

I ove godine sudjelovale su udruge, osnovna i srednja škola, zaposlenici općine, Lječilišta i Komunalnog, Lovačko i Ribolovno društvo, KUD Seljačka sloga, Turistička zajednica. Od udruga sudjelovale su braniteljske - HVIDR-a, UDVDR, UMBDDR - zatim Most Perna, Udruga za informatiku TopNet, Udruga žena.

Dan planeta Zemlja obilježava se svake godine na dan 22.04.

Dan planeta Zemlja

Na konferenciji UNESCO-a 1969. godine John McConnell prvi je put predstavio ideju obilježavanja Dana Zemlje i iste je godine dizajnirana Zastava Zemlje, a sam je naziv Earth day prvi put upotrijebio 21. ožujka gradonačelnik San Francisca Joseph Alioto 1969. g., u proglasu kojim je odlučeno da se u gradu i na područja San Francisca proslavi kao Dan planeta Zemlje.

Na prijedlog bolivijske vlade 2009. godine Opća je skupština Ujedi­njenih naroda 22. travnja proglasila međunarodnim Danom planeta Zemlje.