Dan sela Gređani 2017

Dan Gredjana 2017

Photo: Ljilja Vengert
Video: Berny Klarich

U nedjelju 10. rujna 2017. godine obilježen je dan sela Gređani.

Obilježavanje je započelo paljenjem svijeća kod spomenika braniteljima „Golubica“ u zaseoku Marovići, gdje je održana i molitva za poginule i ubijene hrvatske branitelje i civile u Gređanima tijekom Domovinskom rata.

Sveta misa koju je predvodio fra Goran Rukavina održana je kod raspela u Gornjim Gređanima. Tom prilikom fra Goran je istaknuo zajedništvo koje se stvara na sličnim skupovima na prostoru općine Topusko, zahvalivši se svima koji su potaknuli i pomogli da naša sela povežemo na ovakav način.

Kulturno umjetničko društvo „Seljačka sloga“ Gređani izvelo je svoj folklorni program koji je kao i uvijek pokazao naše lijepe narodne nošnje te kvalitetu izvođenja folklora, ali i tamburaškog dijela društva.

U glavnom dijelu obilježavanja Dana sela Gređani u društvenom domu u Gornjim Gređanima okupilo se oko 300 mještana, uzvanika i gostiju.

Nakon intoniranja himne "Lijepa naša" i minute šutnje za poginule branitelje i umrle mještane Gređana, pozdravnu riječ uputio je Mate Žutić iz mjesnog odbora Gređani.

Načelnik Vojne policije Ministarstva obrane, brigadir Vlado Kovačević inače rodom iz Gređana, sve prisutne pozdravio je u ime potpredsjednika Vlade RH i Ministra Obrane Damira Krstičevića, te tom prilikom poklonio selu Gređani zahvalnicu za sudjelovanje i doprinos mještana u Domovinskom ratu, stvaralački duh, ponos i domoljublje.

Na kraju se nazočnima obratio i načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić posebno istaknuvši činjenicu kako je ove godine po prvi put organiziran dan sela u svim selima u okruženju prstena oko Topuskog; Hrvatskom Selu, Ponikvarima, Velikoj Vranovini i Gređanima. Načelnik Kuzmić obećao je i kako će se Općina Topusko sljedeće godine još aktivnije uključiti u organizaciju ovih događanja kako bi se još više promoviralo zajedništvo i međusobna suradnja.

Zatim je uslijedio zajednički domjenak za sve nazočne s lovačkim paprikašem kojeg je blagoslovio fra Goran Rukavina.

Nakon službenog dijela programa nazočne je zabavljao „Butko band“ svojim odličnim i raznovrsnim nastupom koji je mnoge natjerao na ples i zabavu do kasnih večernjih sati.


FOTO - GALERIJA

Slike možete pregledavati direktno na stranici. Koristite se strelicama prelaskom miša preko fotografija ili tipkovnicom na next, a možete pregledati i preko cijelog ekrana klikom na obrnute strelice pored zvijezdice. Klikom na sredinu slike odlazite na Flickr galeriju gdje imate isti ovaj foto-album, ali i prethodne albume objavljene na našem Flickr kanalu.

PHOTO ALBUM - DAN GREĐANA 2017(124 PHOTOS)

PHOTO ALBUM - KOD SPOMENIKA(21 PHOTOS)

PHOTO ALBUM - MISA(29 PHOTOS)

PHOTO ALBUM -KUD "SELJAČKA SLOGA" GREĐANI(30 PHOTOS)

VIDEO - POZDRAVNI GOVORI


KUD "SELJAČKA SLOGA" GREĐANI/ SNIMKA TRAJE 13:23 min


"BUTKO BAND" NA DANU GREĐANA/ SNIMKA TRAJE 37:42 min