Dan sela Ponikvari 2016

Dan Ponikvara

U Ponikvarima je održana procesija kroz selo prema kapeli blaženog Augustina Kažotića, sveta misa i blagoslov zvona, te otvaranje i blagoslov novo uređenog društvenog doma

Nakon procesije i svete mise upriličena je svečanost otvaranja novouređenog društvenog doma Mjesnog odbora Ponikvari, kao i asfaltiranja ceste kroz selo u dužini 700 m. Sami mješatni sudjelovalisu u troškovima afaltiranja sa 36.000 kuna, a ostalo je izdvojila Općina Topusko.

Na početku su svoj program izveli članovi KUD-a Seljačka Sloga Gređani, s kojima je kao i uvijek bilo veselo.

Nakon što su pozdravljeni nazočni gosti ukratko je objašnjeno tko je bio Augustin Kažotić po kojem je ime dobila kapela.

Nakon povratka mještana poslije završetka Domovinskog rata Ponikvari nisu imali nijednu kapelu, a sada imaju dvije – u gornjim i donjim Ponikvarima. Na tome je posebna zahvala iskazana bivšem župniku Topuskog Franji Horvatu koji je bio začetnik izgradnje kapela i sadašnjem fra Goranu Rukavini koji je nastavio njegov rad.

Predsjednik Mjesnog odbora Ponikvari Branko Dragičević u pozdravnom govoru zahvalio se svima koji su pomogli u organizaciji proslave dana sela, otvorenju novouređenog doma i kapele, posebice načelniku Općine Topusko Vladi Muži i fra Goranu Rukavini. Također je zahvalio donatorima i svima koji su sudjelovali dobrovoljnim radom ili dali svoje priloge.

Nazočnima se obratio i predsjednik mjesnog odbora Hrvatsko selo Marko Sonićki u ime svih mjesnih odbora. Zaželio je puno uspjeha u radu i još sličnih projekata, te ponudio suradnju mjesnih odbora Hrvatskog sela i Ponikvara.

PHOTO ALBUM PONIKVARI ¬

Načelnik Općine Topusko Vlado Muža rekao je kako općina daje punu podršku i nastoji pomoći u realizaciji ovakvih projekata, koliko je u njihovoj moći. Općina je kako je istaknuo načelnik, ovoga puta pomogla skromnim financijskim sredstvima, a vrijedne ruke stanovnika Ponikvara su napravile ostalo.

Novouređeni društveni dom svečano je otvorio načelnik Vlado Muža, a blagoslovio fra Goran Rukavina.

Predsjednik mjesnog odbora Branko Dragičević uručio je zahvalnice načelniku Vladi Muži i fra Goranu Rukavini. Obitelj Dragičević izrazila je želju da se prigodnim poklonima zahvali za ono što je učinjeno u selu, pa su tako poklone dobili načelnik Vlado Muža, predsjednik mjesnog odbora Branko Dragičević, te članovi mjesnog odbora Ljubica Rožanković i Ivan Žugaj.

Nakon toga nazočni su mogli pojesti porciju odličnog paprikaša, a zabava je nastavljena uz glazbenu grupu AS.

Napominjemo da je ovaj događaj snimala i radio-televizijska ekipa iz Australije - Croatian National RTV; link je http://www.cronationalradio.com.au/

VIDEO