Dan sela Velika Vranovina 2017

Dan Velike Vranovine

Photo: Ljilja Vengert
Video: Berny Klarich

Dan sela Velika Vranovina obilježava se po prvi put

Dana 26.08.2017. po prvi put obilježen je Dan sela Velika Vranovina. Obilježavanje je započelo sv. misom u kapelici Bezgrešnog začeća u Velikoj Vranovini, a nastavilo se na Jelačić vrelu.

Okupio se veliki broj mještana i gostiju, a nazočni su bili i uzvanici; načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić, donačelnik Ivica Kireta, predstavnici braniteljskih udruga Općine Topusko, fra Goran Rukavina, predsjednici mjesnih odbora Ponikvara i Hrvatskog Sela, direktorica Top Termi Đurđa Kovačević.

Na početku službenog dijela sve je pozdravio predsjednik mjesnog odbora Velika Vranovina Ivica Rožanković, poželjevši svima ugodan boravak na prvom obilježavanju dana Velike Vranovine.

U ime Općine Topusko nazočnima se obratio načelnik Ivica Kuzmić.

Nakon toga, umirovljeni učitelj i nekadašnji ravnatelj OŠ Topusko i mještanin Velike Vranovine Mirko Ožanić podsjetio je na bogatu povijest od prvog naseljavanja na području Velike Vranovine i Topuskog do današnjih vremena. Bilo je to kratko putovanje kroz povijest s puno zanimljivih faktografskih činjenica, ali i sjećanja na nekadašnje važne ljude i zanimljive događaje koji su se prenosili generacijama.

Nakon nastupa HAKUD-a Topusko uslijedio je zajednički ručak.

U večernjim satima nazočne su zabavljali glinski tamburaši - sastav bez službenog naziva, ali s odličnom svirkom i pjevanjem.


FOTO - GALERIJA

Slike možete pregledavati direktno na stranici. Koristite se strelicama prelaskom miša preko fotografija ili tipkovnicom na next, a možete pregledati i preko cijelog ekrana klikom na obrnute strelice pored zvijezdice. Klikom na sredinu slike odlazite na Flickr galeriju gdje imate isti ovaj foto-album, ali i prethodne albume objavljene na našem Flickr kanalu.

PHOTO ALBUM (62 PHOTOS)

VIDEO - UVOD/ SNIMKA TRAJE 5:56 min


HAKUD TOPUSKO/ SNIMKA TRAJE 06:07 min


MIRKO OŽANIĆ, POVIJEST VELIKE VRANOVINE/ SNIMKA TRAJE 37:42 min