Igre HRVI po prvi put u Topuskom

Po prvi put u Topuskom održane su sportske igre HRVI Sisačko - moslavačke županije. Na ovim igrama sudjeluju sportaši - invalidi iz devet županijskih organizacija HVIDR-e.

Uz odličnu organizaciju ovih igara od organizatora ZU HVIDR-a SMŽ i Top-Termi Topusko koji su se pokazali kao odličan domaćin, sigurni smo da su se svi ugodno osjećali i uvjereni smo da će ponovo doći u Topusko.

Prije početka sportskih nadmetanja odana je počast poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja ispred zgrade Općine Topusko.

Prije otvorenja igara, nazočnih oko 200 natjecatelja i gostiju pozdravili su predsjednik ZU HVIDR-a SMŽ Marko Klasan, načelnik Oćine Topusko Vlado Muža i predstavnik domaćina i direktor marketinga Top-Termi Topusko Goran Likarević.

Igre je svečano otvorio Željko Soldo, predsjednik Županijske Skupštine Sisačko-moslavačke županije.

Ovo je ujedno bilo i izlučno natjecanje za plasman pojedinaca na državno natjecanje HVIDR-a RH, SŠNIDOR 2014. koje se održava svake godine u listopadu. Prošle državne igre održane su u Makarskoj, a za ovu godinu još nije određen domaćin igara.

Na igrama HVIDR-e natjecanje se odvija u nekoliko sportova, tako da su za ovo natjecanje poslužili uglavnom sportski tereni Top-Termi Topusko, kao i jezero za ribičko natjecanje.

Na terenima ili objektima Top-Termi održala su se natjecanja u boćanju, plivanju, kuglanju, visećoj kuglani, stolnom tenisu, pikadu i šahu.

U konferencijskoj dvorani Top-Termi održana je i redovna godišnja Skupština ZU HVIDR-a SMŽ.

Nakon završetka svih sportskih nadmetalja u restoranu hotelu Toplica održan je zajednički ručak, te su podijeljene medalje i pehari za najuspješnije sportaše.

Ponovno je najviše uspjeha imala ekipa HVIDR-e Sisak, ali ovaj put uz isti broj bodova kao i HVIDR-a Petrinja, ali su odlučile nijanse, ili nogometnim riječnikom rečeno bolja gol razlika u korist sisačke HVIDR-e.

Na kraju, još jednom ćemo napomenuti da su ove igre protekle u odličnom ozračju i dobroj organizaciji, što je zasigurno dobra podloga za Top-Terme i Topusko za organizaciju ovakvih natjecanja, pa možda u budućnosti i na državnoj razini.