General Josip Lucić izaslanik ministra branitelja RH u Topuskom

Tigrovi

IZASLANSTVO MINISTRA BRANITELJA U TOPUSKOM NA DAN HRVATSKOG SELA I PREDSTOJEĆEG DANA DRŽAVNOSTI

Uoči Dana državnosti RH i povodom Dana Hrvatskog Sela, Topusko je posjetila delegacija udruge Tigrovi 90.-91. kao izaslanici Ministra branitelja RH Tome Medveda na čelu s generalom Josipom Lucićem.

U popodnevnim satima prije početka svečanog obilježavanja u Hrvatskom Selu delegacija je imala radni sastanak u Općini Topusko.

Na radnom sastanku sudjelovali su:
- general zbora Josip Lucić; zapovjednik Tigrova, ravnatelj Veteranskog doma Lipik i predsjednik Udruge „Tigar Rakitje“
- general Darko Rukavina; zapovjednik Specijalne jedinice za posebne namjene MUP-a RH i predsjednik koordinacije „Tigrovi“
- Petar Pršlja; pomoćnik za logistiku i inspektor HV-a i Vojne policije
- Ivan Bošnjak; tajnik Udruge „Tigar 90/91 Rakitje“
- načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić
- donačelnik Ivica Kireta
- direktorica Top Termi Topusko Đurđa Kovačević
- predstavnik braniteljskih udruga u vijeću Općine Topusko Marko Sonićki

Na radnom sastanku veći dio vremena posvećeno je gospodarskim temama, a naravno razgovaralo se je i o temama vezano za branitelje.

U dijelu vezano za gospodarstvo delegaciju izaslanika Ministra branitelja Tome Medveda zanimalo je koji su to glavni problemi, ali i perspektiva razvoja gospodarstva na ovim područjima. Načelnik Ivica Kuzmić upoznao je nazočne s glavnim smjernicama razvoja Općine Topusko i s konkretnim problemima na području općine.

Tema je bila i liječenje branitelja i mogućnosti Top Termi Topusko u razvoju možebitnog lječilišnog centra za veterane Domovinskog rata, a u ovom pogledu dogovorena je i konkretna suradnja s veteranima udruge „Tigrovi“.

General Josip Lucić kao osobni izaslanik Ministra branitelja obećao je da će ministra izvijestiti o konkretnim problemima, te inicirati da u Topusko dođe i ministar turizma kako bi se osobno upoznao s mogućnostima daljnjeg razvoja ovog područja u smislu kontinentalnog turizma.

Nakon radnog sastanka u prostorijama Općine Topusko delegacija je prošetala kroz Topusko i posjetila Top Terme Topusko, a nakon toga uputila se na procesiju i glavnu proslavu uoči Dana državnosti RH i Dana Hrvatskog Sela.

FOTO - GALERIJA

Slike možete pregledavati direktno na stranici. Koristite se strelicama prelaskom miša preko fotografija ili tipkovnicom na next, a možete pregledati i preko cijelog ekrana klikom na obrnute strelice pored zvijezdice. Klikom na sredinu slike odlazite na Flickr galeriju gdje imate isti ovaj foto-album, ali i prethodne albume objavljene na našem Flickr kanalu.