Radni sastanak u Općini Topusko

Dan Gredjana 2017

Photo & Video: Berny Klarich

U radni posjet Općini Topusko došli su čelnici Sisačko-moslavačke županije.

U Općini Topusko održan je radni sastanak na kojem su načelnik općine sa suradnicima i čelnici Sisačko-moslavačke županije razgovarali o razvojnim planovima i programima, problemima općine, te o sudjelovanju i pomoći županije u rješavanju istih.

Sa strane Općine Topusko sastanku su nazočili načelnik Ivica Kuzmić, zamjenica načelnika Jelena Roknić, pročelnica Antonija Boban i savjetnik za društvene djelatnosti Stanko Rajšić. Županiju su predstavljali župan Ivo Žinić i dožupan Ivan Celjak.

Načelnik Općine Topusko i suradnici izvijestili su goste o razvojnim planovima i programima, ali i o nekim problemima s kojima se općina susreće.

Uz stalni problem nedostatka radnih mjesta, jedan od većih problema je trenutna nelikvidnost, posebice Komunalnog poduzeća, a radi se o naslijeđenim dugovima iz prethodnih razdoblja.

Zatim je tu problem stambenog zbrinjavanja, gdje je malo ili gotovo ništa do sada učinjeno. Općina ima dosta zahtjeva za stambeno zbrinjavanje, a postoje mnogi neriješeni imovinsko-pravni odnosi, tj. pitanje vlasništva i uknjižbe. Nedavno je načelnik Ivica Kuzmić imao sastanak s državnom upravom za stambeno zbrinjavanje gdje je naznačen početak rješavanja ovog problema.

Neriješeno je i pitanje spomeničke rente s Top-Termama Topusko, zatim su tu problemi povezanosti cesta s nekim drugim centrima u okolici Općine Topusko, infrastruktura, poljoprivreda odnosno pomoć i sufinanciranje rada manjih OPG-ova, buduća koncesija na termalnu vodu i još neki.

Župan Ivo Žinić i dožupan Ivan Celjak odgovorili su na sva postavljena pitanja svjesni mnogih problema, ali i nudeći pomoć u rješavanju istih, te u razvojnim programima općine uzimajući u obzir mogućnosti i nadležnost županije. Tako će vrlo brzo Općina Topusko od strane županije dobiti 150.00 kuna na osnovu kapitalnih ulaganja.

Poznato je da Topusko ovisi o turizmu, Top Termama i Lječilištu te će se posebna pažnja županije posvetiti tom segmentu. Također je Topusko poznato po bogatom kulturnom i povijesnom nasljeđu. Na nivou županije dogovoren je skori susret s ministricom kulture Ninom Obuljen kojoj će svakako biti prikazano značenje Topuskog.

Nakon radnog sastanka koji je potrajao oko sat i pol, načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić i župan Sisačko - moslavačke županije Ivo Žinić dali su izjave za medije.


FOTO - GALERIJA

Slike možete pregledavati direktno na stranici. Koristite se strelicama prelaskom miša preko fotografija ili tipkovnicom na next, a možete pregledati i preko cijelog ekrana klikom na obrnute strelice pored zvijezdice. Klikom na sredinu slike odlazite na Flickr galeriju gdje imate isti ovaj foto-album, ali i prethodne albume objavljene na našem Flickr kanalu.

PHOTO RADNI SASTANAK(16 PHOTOS)

VIDEO - IZJAVA ZA MEDIJE