Vodovod Katinovac - Crni Potok pušten u rad

Dom Ponikvari

Dana 10.03.2017. godine u Katinovcu je upriličena svečanost otvaranja magistralnog vodovoda

U petak 10.03.2017. godine u Katinovcu su se mještani Katinovca i Crnog Potoka, gosti i uzvanici okupili zbog jako dobrog razloga.

Pušten je u rad magistralni vodovod dug 13 kilometara i 796 metara, a koji se proteže od Katinovca do Crnog Potoka te omogućava pitku i zdravstveno ispravnu vodu za oko 300 stanovnika u 50 kućanstava.

Riječ je o kapitalnoj investiciji vrijednoj 2.485.480,92 kune, zajednički financiranoj od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU (59%), Hrvatskih voda (13%), Sisačko-moslavačke županije (15%) i Općine Topusko (13%).

Ovu svečanost uveličali su i gosti; župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, zamjenica župana Anita Sinjeri – Ibrišević, saborski zastupnik i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, pomoćnica ministra za vodno gospodarstvo u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Elizabeta Kos (inače porijeklom iz Topuskog), načelnik Općine Lekenik Ivica Perović, načelnik Općine Gvozd Branko Jovičić, županijski vijećnik Šaban Kadrić i načelnik Općine Topusko Vlado Muža.

Na početku je intonirana himna RH, te je odana počast svim stradalima u Domovinskom ratu minutom šutnje.

Goste je pozdravio načelnik Općine Topusko Vlado Muža, a pozdravne govore održali su i Šaban Kadrić, Elizabeta Kos, Zoran Đuroković i Ivo Žinić.

Vodovod su svečano pustili u rad župan SMŽ Ivo Žinić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. Na kraju neki od gostiju dali su izjave za medije.

FOTO - GALERIJA

Slike možete pregledavati direktno na stranici. Koristite se strelicama prelaskom miša preko fotografija ili tipkovnicom na next, a možete pregledati i preko cijelog ekrana klikom na obrnute strelice pored zvijezdice. Klikom na sredinu slike odlazite na Flickr galeriju gdje imate isti ovaj foto-album, ali i prethodne albume objavljene na našem Flickr kanalu.

VODOVOD KATINOVAC - CRNI POTOK (72 PHOTOS)


Video s otvaranja vodovoda - Snimka traje 33 minute.