Oko 300 stanovnika Katinovca i Crnog Potoka dobiti će pitku vodu

U zadnje vrijeme svjedočimo realizaciji nekoliko infrastrukturnih projekata u Općini Topusko koje su od velikog značaja za lokalno stanovništvo. Jedno od takvih je i projekt izgradnje vodovoda Katinovac- Crni Potok koji se nakon više godina bliži kraju - završetak radova se očekuje tijekom listopada. Tada će tristotinjak stanovnika ovih rubnih naselja Općine Topusko uz Bosanskohercegovačku granicu, dobiti pitku vodu.

U sklopu cijelog projekta izgradit će se više od 30 kilometara vodovoda a gradnja ovog vodovoda dobar je primjer suradnje Topuskog i Petrinje.

Projekt je vrijedan blizu 500 tisuća kuna. U njemu Topusko sudjeluje sa 179 tisuća, dok su Hrvatske vode uz suradnju Grada Petrinje sufinancirale projekt sa 318 tisuća kuna. Načelnik Općine Topusko Vlado Muža izrazio je veliko zadovoljstvo što se nakon više godina na ovaj projekat stavlja točka na i zahvalio se svima koji su pomogli u ovome.

FOTO-ALBUM ¬
Cesta

Direktor vodovoda i odvodnje Topusko Tomislav Perčinlić iznio je tehničke podatke i karakteristike. ukupna dužina trase vodovoda je 3719 metara, a vrijednost radova ovog dijela projekta je blizu 500 000 kuna. Osim opskrbljivanja stanovništva pitkom vodom ovaj vodovod je bitan i stoga jer se radi uglavnom o ruralnom stanovništvu koje ima velike potrebe za vodom u poljoprivredi i stočarstvu.

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović istaknuo je zadovoljstvo što je dobra suradnja općine topusko i grada petrinje rezultirala i ovim projektom. Dumbović se osvrnuo i na projekte koje se rade u gradu petrinji koji su dosta vezani za europske fondove po čemu je petrinja postala prepoznatljiva u ovom dijelu hrvatske.

U ime stanovnika Katinovca i Crnog Potoka, uglavnom Bošnjaka, svoje zadovoljstvo skorim dovršetkom vodovoda izrazio je županijski vijećnik Šaban Kadrić. On osobno je angažiran na ovom projektu od samog početka prije sedam godina.